Tarinani

Olipa kerran Pyhtäällä, Hirvikosken maalaiskylässä tytöntyllerö nimeltään Ansku. Hän oli vilkas ja kova tekemään kaikenlaista. Naapurin pojallekin tuli todistaa luonteen lujuutta ja syödä navetassa Justiina-lehmältä pudonnut märepaakku… No, ei ollut hyvää, mutta Ansku oli selkeästi kova jätkä… ainakin naapurin pojan silmin.

Peruskoulun ja lukion jälkeen Anskun tie vei Suomen turhimpaan kaupunkiin Kouvolaan opiskelemaan artesaanipuusepäksi.

No, ei tullut Anskusta puuseppää. Niin paljon oli koulussa kummallisia tapahtumia puutyösalissa, että milloin etsittiin pikkurilliä ja milloin paikattiin halkisahattuja etusormia. Ansku totesi, että kaikki kymmenen nakkia ehjinä tallessa…. taidanpa nostaa kytkintä.

Ansku ajatteli, että siirrynpä paikkauspuolelle ja lähti Kotkaan opiskelemaan sairaanhoitajaksi, tosin erikoistumisalaksi valikoitui psykiatria.

Sairaanhoitaja Anskusta sitten tuli ja tie vei katkaisuhoitoasemalle. Siellä eräänä kauniina syyspäivänä yksi asiakkaista kävi Anskun kimppuun. No, ei käynyt kuinkaan, mutta tästäpä Ansku sai aatteen oivan ja päätyi aloittamaan Shukokai karaten. Hän on edelleen niin kiitollinen tuolle asiakkaalle, sillä ilman tuota veijaria, hän ei olisi todennäköisesti koskaan tullut aloittaneeksi tätä hienoa ja todella mukaansa tempaavaa harrastusta.

Katkaisuhoitoasemalta Anskun tie vei kymmeneksi vuodeksi mielenterveyskuntoutujien pariin. Sitten hän opiskeli päihdetyön ammattitutkinnon ja tie vei opioidiriippuvaisten korvaushoitoklinikalle Stadiin.

Eräänä päivänä hän alkoi pohtia, että voisikos sitä ehkä tehdä jotakin muuta, kuin aina keskustella kotiannoksista. No, nyt piti miettiä, että mitä …. ja ei kun opiskelemaan hierojaksi.

Nyt on koulut käyty ja kutsunkin sinut osaksi tarinaani: tule kehon ja/tai mielen huoltoon Kehokettuun.

Ansku The Fox

Yrittäjä: Ansku Juvonen

Koulutus

Sairaanhoitaja, psykiatrinen hoitotyö 1995
Päihdetyön ammattitutkinto 2008
Koulutettu hieroja 2018

Työhistoria

Sairaanhoitajaksi valmistumiseni jälkeen olen tehnyt mielenterveys- ja päihdetyötä. Mielenterveyskuntoutujien kanssa olen toiminut niin kotikuntoutuksessa kuin laitoksissakin. Päihdetyötä olen tehnyt katkaisu- ja selviämisasemilla sekä opioidiriippuvaisten korvaushoitoyksikössä. Edellä mainittujen lisäksi olen toiminut pienen hetken asperger nuorten kotikuntoutuksessa.

Harrastukset

Olen harrastanut yli 20 vuotta Shukokai Karatea. Näiden vuosien aikana olen kuulunut Shukokai Karateliiton maajoukkueeseen ja tiedän mitä rankka treenaaminen ja kisaaminen tarkoittavat. Kisamenestyksenä mainittakoon kumitessa alle 55 kg sarjassa EM 3. sija 2005 ja MM 3. sija 2006 sekä joukkuekumitessa EM 2. sija 2005. Olen myös valmentanut ja valmennan edelleen Porvoon Shukokaissa. Kaikenlaiset kamppailulajit ovatkin lähellä sydäntäni. Harrastan myös juoksua ja kuntosaliharjoittelua ja näiden lisäksi neulon (osta villasukat) ja pidän amerikkalaisista autoista.

Y-tunnus 2957515-8